• time : 00:00
  • Date : Sun Jul 18, 2021
  • item visited : 753
next    /  2 prev
تفاهم نامه همكاری بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی و شركت مبین‌نت و مركز تحقیقات اینترنت اشیا به امضا رسید

تفاهم نامه همکاری بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی و شرکت مبین‌نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به امضا رسید

 

جلسه امضای تفاهم نامه همکاری در زمینه هوشمند سازی مزارع کشاورزی کشور مبتنی بر اینترنت اشیاء با حضور دکتر جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان، دکتر طهرانی و مهندس غیناقی مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت خدمات ارتباطی مبین نت، دکتر تاج فر دبیرکل مرکز تحقیقات اینترنت اشیا، دکتر ولدان معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج دکتر محمودی معاون نیروی انسانی و منابع سازمان و دکتر فرازمند مدیر کل فن اوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی و دبیر ستاد هوشمند سازی سازمان و سایر اعضاء جلسه، در سالن اندیشه سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
دکتر ارژنگ جوادی معاون پژوهش و فناوری سازمان ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این نشست با اشاره به ظرفیت‌های سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ابراز امیدواری کرد که با حضور بخش خصوصی و پیشتازان حوزه فناوری به رشد و تعالی لازم برای رفع چالش‌های بخش کشاورزی کشور و ارائه راهکارهای اجرایی بهتر دست یابیم.
وی منابع، نیروی انسانی، سرمایه گذاری و دانش و تکنولوژی را از ستونهای امنیت غذایی کشور خواند و با اشاره به درصد ناچیز تخصص مرتبط با کشاورزی در میان جامعه کشاورزان و سرمایه گذاری و همچنین مشکلات امروزه منابع در بخش کشاورزی، دانش و تکنولوژی را به عنوان یکی از ستون‌های پیشرو در مسیر حفظ امنیت غذایی بسیار با اهمیت و مهم خواند.
دکتر جوادی از ورود بدون توقع پژوهشگران و پیشتازان حوزه فناوری برای یاری رساندن به بخش کشاورزی قدردانی نمود و اذعان داشت: دانش و تکنولوژی می‌تواند به تقویت امنیت غذایی در کشور کمک کرده و موجبات بازگرداندن امید به جامعه را فراهم سازد.
دکتر ولدان معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی ضمن قدردانی از همکاران خود در ستاد سازمان در مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی کشاورزی و موسسه تحقیقات فنی و مهندسی که اهتمام ویژه در این پروژه داشتند همچنین از شرکت مبین‌نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا، برای ایشان در اجرای این پروژه مهم و کاربردی آرزوی موفقیت کرد.
دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه آموزش و ترویج در سخنان خود ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی این پروژه در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی در همکاری با شرکت مبین نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا ،از دست اندرکاران این برنامه تشکر و تقدیر کرد و همکاری همه جانبه معاونت ترویج را در پشتیبانی از این پروژه اعلام داشت.
وی همچنین با اشاره به اجرای موفق طرح نظام نوین ترویج و طرح یاوران تولید در تسهیل ارتباط بین بخش تحقیقات و ترویج و اجرا به ارائه گزارشی در زمینه توسعه زیرساخت های مجازی در دوران کرونا به همت معاونت ترویج پرداخت و ابراز امیدواری کرد با اجرای این پروژه نیز گام مهمی در توسعه بخش کشاورزی برداشته شود.
دکتر فرازمند رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع‌رسانی کشاورزی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به فعالیت ستاد هوشمندسازی کشاورزی در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی بیان داشت: این ستاد با هدف توسعه اینترنت اشیا و هوشمند سازی کشاورزی با محوریت همکاری با بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت استارت آپ ها در سال ۹۸ ستاد در سازمان راه اندازی شد.
وی در ادامه سخنان خود به موضوع تفاهم‌نامه همکاری با مرکز تحقیقات اینترنت اشیا منعقد شده در تاریخ ۴ تیر سال ۱۳۹۹ را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این پروژه هوشمندسازی مزارع و طیور پیشرفت خوبی کرده است و به زودی است نتایج آن رونمایی خواهد شد.
در ادامه جلسه مدیران عامل این پروژه از شرکت مبین‌نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا گزارشی پیرامون نحوه عملکرد و طراحی پلتفرم های مبتنی بر پوشش داده های سرورهای مبین نت و فرایندهای اجرایی این پروژه ارائه دادند.

این تفاهم نامه با هدف استفاده موثر و بهینه از منابع، بهبود بهره وری با استفاده از هوشمندسازی در بخش های مختلف کشاورزی از جمله خاک ورزی، کاشت، داشت و برداشت و همچنین کاهش هزینه های مصرف انرژی به واسطه مدیریت هوشمند، منعقد گردید.

دکتر مستوفی و دکتر قیصری به عنوان مدیران پروژه به تشریح عملکرد بخش نرم افزاری و سخت افزاری سامانه مبیفارم (سامانه پایش هوشمند کشاورزی) پرداخته و به اهمیت فرآیند هوشمندسازی در بخش کشاورزی جهت افزایش بهره وری اشاره نمودند.

مهندس غیناقی رییس هیئت مدیره مبین نت و نماینده شرکت همراه اول به عنوان مجری پروژه افزود:این تفاهم نامه تغییرات شگرفی در صنعت کشاورزی ما پدید خواهد آورد و در اجرای این پروژه، همراه اول و مبین نت با استفاده از ظرفیت ها و توانمندی های مشترک حضور خواهند داشت.

وی تاکید کرد که جهت اجرای پروژه های هوشمندسازی و ایجاد یک اکوسیستم در این حوزه، حضور اپراتورهای مخابراتی در کنار دیگر بازیگران صنعت هوشمندسازی امری ضروری است و زمینه پیاده سازی هرچه موفق تر پروژه ها را فراهم می سازد.

 در ادامه مراسم دکتر تاج فر دبیرکل مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به عنوان مشاور و ناظر پروژه ها در این تفاهم نامه گفت: هوشمندسازی دو نتیجه مهم را همواره در بردارد، یکی افزایش بهره وری و دیگری کاهش هزینه ها. از جمله مهم ترین اقدامات این مرکز به عنوان یک نهاد علمی خصوصی، انجام پژوهش های راهبردی و کاربردی برای پیاده سازی صحیح اینترنت اشیا در کشور است. وی افزود طی چند سال گذشته این مرکز با تمرکز بر پروژه های کاربردی نظیر کشاورزی، دامپروری و طیور در نظر دارد تا با هوشمندسازی به امنیت غذایی کشور کمک کند.

 در پایان این جلسه تفاهم‌نامه همکاری سه جانبه با موضوع پایش هوشمند مزارع مبتنی بر اینترنت اشیا با اهداف هوشمند سازی مراحل تولید محصولات کشاورزی در مراحل خاک ورزی، کاشت، داشت و برداشت محصولات زراعی، استفاده مؤثر و بهینه از منابع و نهاده های تولید، بهبود بهره‌وری با استفاده از هوشمند سازی مصرف نهاده‌ها در سامانه تولید محصولات کشاورزی و کاهش هزینه های مصرف انرژی به واسطه مدیریت هوشمند آن، بین سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، شرکت مبین‌نت و مرکز تحقیقات اینترنت اشیا به امضا رسید.
روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی

 

6.1.15.0
V6.1.15.0