• time : 09:59
  • Date : Tue Dec 10, 2024
  • item visited : 176
عضو علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی:
مدیریت آب سبز ظرفیتی جهت توسعه باغات شیبدار دیمی
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: بخش عمده‌ای از آب سبز در كشور ما در اثر تلفات از بین می‌رود که میتوان با استفاده از سامانه هاي سـطوح آبگیر باران بهره وری آب سبز را در کشت دیم باغات افزایش داد.

 به گزارش روابط عمومی سازمان تات به نقل از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی؛ امیر مرادی نژاد گفت: کشـور ما داراي شـرایط اقلیمی خشـک و نیمه خشـک اسـت، لذا کم آبی و کمبود رطوبت خاك یکی از عوامل اصـلی محدودیت رویش گیاهان مثمر دیم در دوره خشـکی اسـت.

وی افزود: با توجه به بحران فراگیر آب و کاهش منابع آب در دسترس بخش کشاورزي، مسئله مدیریت بارش ها براي مصارف این بخش، با استفاده  از سامانه هاي سـطوح آبگیر باران، به عنوان راه کاري مناسـب براي افزایش بهره برداري مؤثر از منابع آبی بخصـوص در مناطق اقلیمی خشـک و نیمه خشـک مورد توجه پژوهشـگران قرارگرفته اسـت.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات استان مرکزی با بیان این موضوع که آب سبز آبی است که در خاک ذخیره می‌شود و کشاورزی دیم عمدتا از آب سبز استفاده می کند، گفت: بخش عمده‌ای از آب سبز در كشور ما در اثر تلفات از بین می‌رود در حالی که ظرفیت بزرگی است که متاسفانه به آن  توجه زیادی نمی شود.
مرادی نژاد خاطر نشان کرد: احداث باغ در اراضی شیب دار و آبیاری آن با استفاده  از سامانه¬هاي سـطوح آبگیر باران به عنوان آب سبز  می تواند علاوه بر افزایش تولیدات غذایی و باغی مفید و مورد نیاز و دارای ارزش افزوده و افزایش ضریب امنیت غذایی، از نظر حفظ محیط زیست  نیز باعث جلوگیری از تخریب، تبدیل و تغییر کاربری نامناسب اراضی زراعی و ملی، جلوگیری از ایجاد پدیده گردوغبار و اثرات زیان بار آن، پیش گیری از فرسایش خاک و سیل های ویران گر شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0