• time : 08:38
  • Date : Sat Dec 28, 2024
  • item visited : 125
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی:
تركیب علم، تجارت و نوآوری، راهبرد كلیدی پژوهشگاه بیوتكنولوژی كشاورزی
محسن مردی، رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، در مراسم بزرگداشت هفته پژوهش و روز مادر و هفته زن اعلام کرد: این پژوهشگاه با تحلیل تجربیات ۲۴ ساله خود و به‌منظور دستیابی به مرجعیت فناوری‌های نوین کشاورزی در کشور، راهبرد «ترکیب علم، تجارت و نوآوری» را در تمامی فعالیت‌ها به کار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ محسن مردی افزود: با تمرکز بر پروژه‌های تحقیقاتی متناسب با نقاط قوت پژوهشگاه و اسناد بالادستی نظیر برنامه هفتم توسعه، سند امنیت غذایی و برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی، ۱۰ کلان‌پروژه پیامدمحور با همکاری مؤسسات تحقیقاتی و شرکت‌های خصوصی اجرا شده است. این رویکرد منجر به افزایش تعداد پروژه‌های پژوهشی از ۸۱ پروژه در مهر ۱۴۰۲ به ۲۰۰ پروژه در دی ۱۴۰۳ شد که ۸۶ درصد آن‌ها به‌صورت مشترک با بخش خصوصی یا سایر مراکز علمی کشور انجام می‌شوند. همچنین سرانه پروژه‌های اعضای هیأت علمی از ۱.۶ به ۴ پروژه افزایش یافته است.
مردی خاطرنشان کرد: پژوهشگاه در حوزه تجاری‌سازی نیز راهبرد «ترکیب علم، تجارت و نوآوری» را دنبال می‌کند. برگزاری رویدادهایی مانند «هوش مصنوعی در کشاورزی» و «فناوری‌های نوین کشاورزی (NAT3)» از جمله اقدامات در این زمینه است که هدف آن جذب مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان در پروژه‌ها و استفاده از امکانات پژوهشگاه یا استقرار در مرکز نوآوری فناوری‌های نوین کشاورزی است.

رئیس پژوهشگاه به اهمیت آموزش برای بهره‌برداران و شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره کرد و گفت: تعداد کارگاه‌های آموزشی از ۲ کارگاه در مهر ۱۴۰۲ به ۲۲ کارگاه در دی ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

مردی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی را مرجع تعیین کیفیت محصولات تراریخته در کشور معرفی کرد و توضیح داد: این پژوهشگاه سالانه میلیون‌ها تن نهاده‌هایی مانند ذرت را پیش از ورود به بازار آزمایش می‌کند. همچنین پژوهشگاه در سال جاری به‌عنوان آزمایشگاه مرجع محصولات نانویی کشاورزی معرفی شده و کنترل کیفی تمامی این محصولات را بر عهده دارد.
ایجاد مرکز سالم‌سازی نهال برای تأمین هسته‌های اولیه سالم و اصیل، توسعه فناوری‌های کشاورزی در سطح ۲۰۰ هزار هکتار به ارزش ۱۷۵ میلیون دلار، کسب رتبه اول علمی کشور در بخش کشاورزی، انتخاب دو دستاورد پژوهشگاه در سطح ۷۰ هزار هکتار به‌عنوان دستاورد برتر کشاورزی، دریافت جایزه زیست‌فناوری کشور، قرار گرفتن سه عضو هیأت علمی پژوهشگاه در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان و معرفی اولین رقم گلرنگ دیم از دستاوردهای ویژه این پژوهشگاه است.
رئیس پژوهشگاه تأکید کرد: هدف پژوهشگاه برای سال آینده حفظ ساختار فعلی و ادامه راهبرد «ترکیب علم، تجارت و نوآوری» برای افزایش اثربخشی و رسوخ دانش در بخش کشاورزی کشور است.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0