به گزارش روابط عمومی سازمان تات؛ محمدمهدی قاسمی رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی و دبیر این همایش در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر با بیان این که ۱۴۶ برگزیدهای که امروز معرفی میشوند از میان ۶۴ هزار کشاورز موفق سراسر کشور انتخاب شدهاند، اظهار داشت: در مرحله دوم این رویداد ۷۹۰۰ نفر برگزیده شدهاند که حدود ۱۸۰۰ نفر از آنها در مرحله استانی مورد قدردانی قرار گرفتند و از بین آنها، امروز در مرحله ملی ۱۴۶ نفر از کشاورزان پیشرو کشور معرفی خواهند شد.
وی استفاده از روشها و فناوریهای نوین را لازمه پیشرفت و توسعه کشاورزی خواند و افزود: کشاورزانی که در سطح ملی از آنها تجلیل میشود در دانشبنیان کردن تولید پیشقدم و خلاق بودهاند و همکاری موثر و مناسبی با شرکتهای دانشبنیان و مراکز تحقیقاتی داشتهاند.
دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو با بیان این که استفاده از روشها و فناوریهای نوین علاوه بر بالا بردن کمی و کیفی محصول، فواید مضاعف دیگری نیز دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال استفاده از دستاوردهای علمی در زراعت میتواند باعث افزایش تولید در هر هکتار شود که یک شاخص مهم عملکرد است ولی به این حد محدود نمیشود و فواید دیگری مانند حفاظت از منابع آب و خاک را نیز در بر دارد.
وی تصریح کرد: کشاورزانی که امروز معرفی میشوند نمونههای عینی و الگوهای موفق کشاورزی دانشبنیان و خلاقانه و نوآورانه هستند که میتوانند این روشها را در سراسر کشور توسعه دهند و کشاورزان پیرامون خود را نیز تشویق و راهنمایی کنند.
قاسمی با بیان این که تمایل به استفاده از روشها و فناوریهای نوین علاوه بر کشاورزان جوان و تحصیلکرده در میان کشاورزان سنتی نیز وجود دارد، افزود: عواملی مانند تغییرات اقلیمی و شرایط دیگر باعث شده که بسیاری از کشاورزان سنتی نیز متمایل به استفاده از علم و دانش و فناوریهای جدید شوند و دریابند که برای تاب آوری باید به دانش نوین مجهز شوند.
وی افزود: اگر آمار کشاورزان زیر دیپلم را ۶۰ درصد بدانیم، این رقم در بین کشاورزان نمونه ۴۰ درصد است که نشان میدهد تحصیلات و ریسکپذیری بیشتری دارند.
دبیر همایش تجلیل از کشاورزان پیشرو با بیان این که بسیاری از کشاورزان به دنبال دانستههای جدید هستند، اظهار داشت: برای پاسخ به سولاتی مانند این که چه بذری برای کشت استفاده شود و یا چگونه آبیاری و کوددهی شود تا محصول بهتری تولید شود، به همین کشاورزان پیشرو نیاز است که عملا این روند را آزموده و نتیجه مطلوب گرفتهاند.
وی افزود: اغلب رویدادهای ترویجی ما و بسیاری از دورههای آموزشی توسط همین کشاورزان نمونه انجام میشود و آنها کمک میکنند که سایر همکارانشان نیز از دانش روز بهرهمند شوند.
قاسمی با اشاره به کمآبیهای سالهای اخیر و تغییرات اقلیمی، استفاده از روشهای نوین را برای کشاورزی ضروری خواند و افزود: به عنوان مثال در سالهای اخیر بارندگیهای پاییزه ما تا حدودی تغییر پیدا کرده و در زمستان و بهار نیز این تغییرات مشهود است که باعث به هم ریختن الگوهای کشت میشود و این موضوع روی موارد دیگری مانند زمان و مقدار کوددهی، آبیاری و یا هجوم آفات اثر میگذارد، بنابراین چارهای نداریم جز این که به سمت دانش جدید برویم و اینجا استفاده از علم و دانش بنیادی بخش کشاورزی مفهوم و اهمیت بسیار مییابد.
وی با قدردانی از تلاشهای پژوهشگران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تصریح کرد: از میان ۱۴۶ کشاورز برگزیده کشور، بیشترین نفرات به ترتیب از همدان، آذربایجان شرقی، خوزستان و فارس هستند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید