• ساعت : ۱۴:۲۶
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۱۰/۰۴ 
  • تعداد بازدید : 172
سرپرست دفتر امور فناوری سازمان تات خبر داد:
برنامه‌ریزی برای تجاری‌سازی 1000 دانش فنی و افزایش شركت‌های دانش‌بنیان در كشاورزی
سرپرست دفتر امور فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) ضمن اشاره به هدف‌گذاری در راستای افزایش ۲۰ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه کشاورزی، تأکید کرد: برای تحقق این هدف، نیاز است که حمایت‌های لازم برای تأسیس واحدهای فناور و هسته‌های فناوری انجام شده و مشکلات این حوزه شناسایی و رفع شود تا این شرکت‌ها به چرخه تولید وارد شده و از مزایای شرکت‌های دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

به گزارش روابط عمومی سازمان تات، محمد رضا صفرنژاد، ضمن تاکید بر اهمیت حمایت‌های قانونی و سیاست‌های موجود در راستای تسهیل فرآیند تجاری‌سازی، گفت: در حال حاضر حدود یک هزار دانش فنی در حوزه کشاورزی آماده تجاری‌سازی (سطح تی‌-آر-ال 5) داریم که برنامه‌ریزی برای ارتقای این دانش فنی به سطح تجاری (سطح تی‌-آر-ال 9) و ورود آن به بازار از اولویت‌های ماست.

وی با بیان برنامه‌های آتی دفتر فناوری معاونت پژوهش و فناوری، اظهار کرد: این دفتر، در تلاش است تا با آسیب‌شناسی مشکلات موجود و شناسایی موانع، اقدامات لازم را در جهت افزایش تعداد خروجی‌هایی که منجر به تجاری‌سازی دانش فنی می‌شود، انجام دهد.

سرپرست دفتر امور فناوری سازمان تات با اشاره به این که برخی از خروجی‌های تحقیقاتی سازمان تات جنبه ترویجی دارند که به طور مستقیم توسط کشاورزان مورد استفاده قرار می‌گیرند و دسته دیگر شامل کارهای فناورانه است که منجر به ایجاد دانش فنی و دستاوردهای فناورانه می‌شود، افزود: در گذشته حمایت لازم از خروجی‌های فناورانه صورت نمی‌گرفت و فرآیند توسعه دانش فنی در مراحل اولیه متوقف می‌شد.

صفرنژاد ادامه داد: در راستای رفع این مشکل، از اواخر دهه ۸۰ برنامه‌ریزی جدی‌ برای حمایت از محققان و حقوق مالکیت معنوی آنها صورت گرفت تا محققان بتوانند به سمت تولید و معرفی دانش فنی و محصولات فناورانه حرکت کنند و ضمن ایجاد انگیزه، خروجی‌های تحقیقاتی به شکلی موثر در عرصه فعالیت‌های کشاورزی بهره‌برداری شوند.

وی به موانع حقوقی و آیین‌نامه‌ای پیش‌ روی خروجی‌های تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر با تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های جدید مشکلات مربوط به شناسایی، ساماندهی و حمایت از این خروجی‌ها مد نظر قرار گرفته که امیدواریم به یک فرآیند پایدار و موثر تبدیل شود.
این مقام مسئول با اشاره به ایجاد مراکز رشد و موسسات تحقیقاتی به عنوان پایلوت‌های فناور، افزود: محققان می‌توانند دانش فنی خود را در این مراکز توسعه داده و آن را به تجاری‌سازی برسانند که با تعلق درصدی از درآمد فروش دانش فنی به محققان، هم انگیزه آن‌ها افزایش یافته و هم از خروج بی‌ضابطه دانش فنی جلوگیری خواهد شد.

سرپرست دفتر امور فناوری سازمان تات همچنین به برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی برای کاهش وابستگی به واردات نهاده‌های دامی، بذرها، ماشین‌آلات کشاورزی و افزودنی‌های غذایی اشاره کرد و گفت: سالانه مقادیر زیادی ارز برای واردات این کالاها اختصاص می‌یابد، بنابراین یکی از برنامه‌های کلیدی ما همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است تا از طریق حمایت‌های مالی تولید این محصولات را در داخل کشور افزایش دهیم.

صفرنژاد با بیان این که یکی از اهداف ما ایجاد محیطی مساعد برای رشد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و بهبود کیفیت و کمیت تولیدات کشاورزی کشور است، افزود: در همین راستا، یکی از ظرفیت‌های مهم ما، صندوق حمایت از پژوهش‌های کشاورزی است که می‌تواند به خوبی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناوری فعال باشد.

وی با تأکید بر نقش تسهیلگری وزارت جهاد کشاورزی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور گفت: تجهیز مراکز رشد و پارک‌های علمی و فناوری و هدایت منابع مالی و زیرساخت‌های موجود به سمت تولید محصولات استراتژیک و مورد نیاز کشور در دستور کار این وزارت‌خانه قرار دارد.

سرپرست دفتر امور فناوری سازمان تات از پارک‌های علم و فناوری عنوان یک ظرفیت ارزشمند در جهت حمایت‌های از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور یادکرد و گفت: هدف ما افزایش تعامل و همکاری با این پارک‌ها برای تحقق اهداف مشترک و رفع نیازهای داخلی در بخش کشاورزی است.

صفر نژاد از برنامه‌ریزی برگزاری یک رویداد ملی برای شناسایی نیازهای فناورانه بخش خصوصی در سال آینده خبر داد و افزود: هدف ما پاسخگویی به حداقل ۲۰۰ پروژه سفارشی است که از بخش خصوصی دریافت خواهد شد و ارائه محصولات و خدمات فناورانه به این پروژه‌ها با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و همکاری با کارگزاری‌های فعال در سطح کشور انجام خواهد شد.

وی بر اهمیت برگزاری دوره‌های آموزشی برای افزایش آگاهی و مهارت‌های مرتبط با تجاری‌سازی و حقوق مالکیت فکری تأکید کرد و گفت: ارتقای دانش و توانایی‌های فناورانه در بخش کشاورزی به‌عنوان یک راهبرد کلیدی برای افزایش تولید و خودکفایی در این حوزه دنبال می‌شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

6.1.15.0
V6.1.15.0