به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)؛ دومین رویداد ملی فناورانه کشاورزی دانشبنیان و بهرهور بر مبنای حل چالشهای راهبردی و مسئلهمحور" و با هدف شناسایی، پرورش و جذب ایدهها برای حل چالشهای کشاورزی کشور، ششم آبان ماه با حضور الهام ایمانیان رییس پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی، محمدی معاون پژوهشی مرکز آموزش بین المللی علمی- کاربردی قند کرج، میررحیمی رییس مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان و فناور مستقر در مرکز امام و جمعی از فعالان حوزه هوش مصنوعی و بیش از 100 نفر شرکت کننده در سالن اجتماعات شهید مطهری مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
این رویداد در مرحله استانی، ویژه استانهای تهران و البرز برگزار شد. ابتدا تعداد 29 طرح/ایده از استان البرز و 36 طرح/ایده از استان تهران به دبیرخانه رویداد ارسال شد. از بین طرح های دریافت شده، تعداد 10 طرح از هر استان جهت ارائه حضوری انتخاب شدند. در پایان رویداد 3 تیم از هر استان به عنوان تیمهای برگزیده انتخاب و برای مرحله کشوری به پارک ملی علم و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی کشور معرفی شدند.
سه ایده/فناوریهای برتراز استان تهران شامل: مدیریت آب و انرژی در گلخانه(امیر عرب نعمتی)؛ ربات خودران هوشمند مدیریت و پرورش طیور(فرزاد یاوری)؛ پلتفرم شناسایی نوع کشت و سطوح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از یادگیری عمیق(مصطفی جعفری) و سه ایده/فناوری های منتخب برتر استان البرز شامل: استحصال خوراک دام از محتویات شکمبه کشتارگاهی (کیان صادقی)؛ تهویه از کف در سالنهای مرغداری (سجاد علاقهمند) و طراحی سامانه هوشمند اندازه گیری و ثبت رطوبت خاک با استفاده از روش اصلاح شده (هادی رضایی) موفق به کسب رتبه اول تا سوم شدند.
این رویداد به عنوان یک پلتفرم برای تبادل نظر بین محققان، کارآفرینان و سیاستگذاران در نظر گرفته شده تا چالشهای راهبردی و مسائل موجود در کشاورزی را شناسایی و راهکارهای نوآورانه ارائه دهد.
چالشهای راهبردی شناسایی شده شامل: کمبود منابع آب و مدیریت بهینه آن، نیاز به فناوریهای نوین برای بهبود مدیریت منابع آب، توسعه سیستمهای هوشمند و استفاده از هوش مصنوعی در پرورش دام و طیور، مدیریت بهینه در دامداری ها و مرغداری ها و همچنین کاهش اثرات تغییرا اقلیمی با توجه به سنسورهای IOT می باشد.
رویداد ملی فناورانه کشاورزی به عنوان یک فرصت مهم برای شناسایی چالشها و ارائه راهکارهای نوآورانه در حوزه کشاورزی دانشبنیان و بهرهوری عمل کرد. با توجه به چالشهای مطرح شده، همکاری بین تمامی ذینفعان و استفاده از فناوریهای نوین میتواند به بهبود وضعیت کشاورزی کشور کمک کند. این رویداد نشاندهنده عزم جدی فعالان این حوزه برای پیشرفت و توسعه پایدار در کشاورزی است.
اهداف مهم این رویداد شناسایی چالشهای کلیدی در کشاورزی دانشبنیان، توسعه راهکارهای فناورانه برای افزایش بهرهوری، ایجاد شبکههای همکاری بین فعالان حوزه کشاورزی و ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در کشاورزی است.