• ساعت : ۱۲:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۹/۲۰ 
  • تعداد بازدید : 165
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی:
افزایش خوداتكایی در تولید گوشت قرمز با به كار گیری روش های علمی نوین پرورش دام سبك
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی در مراسم افتتاحیه اولین رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک اظهار کرد: با توجه به اهمیت پرورش دام سبک در تامین امنیت غذایی کشور بکارگیری روش های علمی نوین در پرورش این دام ها، راهکاری موثر در افزایش خوداتکایی در تولید گوشت قرمز است.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی اسماعیل علیزاده تصریح کرد: مهمترین عامل در افزایش تولید گوشت قرمز دام سبک، افزایش تولید بره به ازای هر راس دام ماده می باشد که با به کارگیری راهکارهایی برای افزایش نرخ بره زایی امکان پذیر است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی تصریح کرد: برای افزایش بره زایی به ازای هر راس میش در طول سال اعمال شیوه های مناسب مدیریتی و کاربرد فناوری های نوین در جهت بهبود راندمان تولید دام سبک برای تولیدمثل خارج از فصل امری بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه پایین بودن نرخ بره زایی باعث می شود که برای تولید مقدار مشخصی از محصول تولیدی تعداد بیشتری دام داشتی نگهداری شود اضافه کرد: این امر علاوه بر تحمیل هزینه های سنگین به دامدار و کاهش درآمد خالص گله داران موجب فشار به مراتع نیز می شود.

علیزاده بیان کرد: افزایش نرخ بره زایی نه تنها موجب فشار بر مراتع نمی شود بلکه آن را کاهش می دهد زیرا برای نمونه با دو برابر کردن نرخ بره زایی سالانه می توان همین تعداد بره را با نیمی از جمعیت فعلی گله های داشتی تولید کرد که موجب خارج شدن نیمی از دام ها از مراتع می شود.

رئیس نخستین رویداد ملی مدیریت اقتصادی دام سبک ادامه داد: این رویداد ملی با هدف آموزش و توانمندسازی نیروهای متخصص و پرورش دهنده های حرفه ای دام سبک و با حضور اساتید و پژوهشگران برجسته کشور در چهار محور مدیریت تغذیه و معرفی خوراک های نوین دام، مدیریت اقتصادی در پرورش، مدیریت تولیدمثل و اصلاح نژاد و مدیریت بهداشت در تاریخ های 20 و 21 آذر ماه در ارومیه برگزار می شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

 

6.1.15.0
V6.1.15.0