به گزارش روابط عمومی سازمان تات، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، در نشست با مدیران موسسه تحقیقات پنبه کشور و مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان و اساتید و اعضای هیئت علمی و کارکنان مجموعه تات در گلستان بر لزوم افزایش بهرهوری و توسعه کشاورزی دانشبنیان تأکید کرد.
وی با بیان اینکه هدف نهایی وزارت جهاد کشاورزی، افزایش تولید و درآمد کشاورزان در کنار تأمین غذای سالم و اقتصادی برای مردم است، گفت: برنامه هفتم توسعه و سند امنیت غذایی کشور ما را مکلف کرده است که با وجود کاهش منابع آبی، تولید محصولات کشاورزی را از ۱۲۰ به ۱۶۰ میلیون تن افزایش دهیم.
گلمحمدی در این نشست گفت: برنامه ما خلق ثروت از طریق نفوذ دانش است و طبق فرمایشات رئیسجمهور، ما بر اساس برنامه هفتم توسعه حرکت میکنیم. تحقیق نباید صرفاً برای تحقیق باشد؛ بلکه باید تکمیلی، قابل انتقال و استفاده باشد.
وی با اشاره به لزوم چابکسازی، منطقیسازی و کوچکسازی سازمان تات افزود: منظور ما از کوچکسازی، حذف نیست، بلکه بهرهورتر کردن سیستم است. در این مسیر از مدیران و کارکنان سازمان درخواست همکاری داریم.
رئیس سازمان تات بر اهمیت افزایش طرحهای تحقیقاتی اثربخش، حمایت از طرحهای استانی و انتقال یافتههای تحقیقاتی به بخش خصوصی تاکید کرد و گفت: ما باید به سراغ استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی برویم تا بتوانیم نتایج تحقیقات را در عمل به کار گیریم.
در ادامه، وی با اشاره به برنامههای حوزه آموزش و ترویج، اظهار داشت: هدف ما کمک به محققان است تا کارشناسان توانمندی به جامعه کشاورزان تحویل دهند و مشکلات آنان را حل کنند.
گلمحمدی افزود: این امر تنها با رویکرد دانشبنیان و بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها، بخش خصوصی و کشاورزان امکانپذیر است.
نقش مراکز تحقیقاتی در رفع چالشهای استانی
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه مراکز تحقیقاتی علاوه بر اجرای پروژههای ملی، باید به حل چالشهای استانی نیز بپردازند، گفت: مراکز باید به توسعه فناوری و اجرای طرحهای اثربخش متمرکز شوند و از ظرفیتهای علمی و عملی موجود برای ارتقای عملکرد کشاورزی بهره ببرند.
گل محمدی همچنین از پیگیری همسانسازی حقوق بازنشستگان خبر داد و گفت: این موضوع یکی از اولویتهای ماست که با جدیت دنبال میشود.
تاکید رئیس موسسه تحقیقات پنبه بر رفع خلا عملکرد در پنبه با انتقال دانش به مزارع
رئیس موسسه تحقیقات پنبه نیز در نشست صمیمی با گل محمدی، معاون وزیر و رئیس سازمان تات، و اعضای هیئت علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، از برنامههای این موسسه برای رفع خلا عملکرد در کشت پنبه و اقتصادیتر شدن محصول برای کشاورزان خبر داد.
قربانی در این نشست اظهار داشت: انشاءالله سال آینده با برداشته شدن ارز نیمایی، شرایط اقتصادی تولید پنبه برای کشاورزان بهتر خواهد شد و این محصول از نظر اقتصادی جذابتر میشود.
وی افزود: با تنوع محصولی بالا در گلستان و کشت بیش از ۷۰ محصول مختلف، باید به سمت کاهش هزینههای تولید و افزایش بهرهوری حرکت کنیم تا کشاورزی پایدار و اقتصادی شکل گیرد.
وی افزود: ما به دنبال افزایش نفوذ دانش در مزارع هستیم و در حال حاضر با ایجاد مزارع نوآورانه و الگویی پنبه، انتقال یافتههای تحقیقاتی به کشاورزان را در دستور کار قرار دادهایم. هدف ما این است که با این اقدامات، خلا عملکرد در کشت پنبه برطرف شود و بهرهوری این محصول در کشور ارتقا یابد.
رونمایی از محصولات فناورانه و چشمانداز آینده کشاورزی گلستان
در پایان این نشست، از هفت محصول فناورانه واحدهای مرکز رشد کشاورزی گلستان رونمایی شد. این محصولات نمونهای از تلاشهای محققان برای توسعه فناوریهای کاربردی و افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی هستند.
گلمحمدی در جمعبندی نشست، تأکید کرد: برنامههای توسعهای باید با محوریت دانش و نوآوری اجرایی شوند تا بخش کشاورزی کشور بتواند به اهداف بلندمدت خود دست یابد.
این نشست صمیمی با حضور اعضای خانواده تحقیقات و ترویج کشاورزی استان گلستان در موسسه تحقیقات پنبه کشور برگزار شد و با تأکید بر همکاریهای علمی و اجرایی بیشتر به کار خود پایان داد.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید